7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ


ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ!

Τα ζευγάρια που παραμένουν παντρεμένα για τα επτά πρώτα – και θεωρούμενα πιο «δύσκολα» χρόνια- έχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνουν για πάντα μαζί, δηλώνουν οι ειδικοί. Μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να απορρίψει το μύθο των «7 χρόνων φαγούρας», και συμπληρώνουν ότι από τη στιγμή που ένα ζευγάρι «αντέξει» παντρεμένο για τόσο καιρό έχει πάρα πολλές πιθανότητες να μείνει για πολλά ακόμα χρόνια παντρεμένο και να θεωρηθεί ο γάμος τους επιτυχημένος.
Μάλιστα, μετά τα 10 χρόνια έγγαμου βίου οι πιθανότητες να προχωρήσει ένα ζευγάρι στο διαζύγιο μειώνονται στο μισό, από ότι τα πρώτα χρόνια. Η έρευνα που έγινε από τη Marriage Foundation, μια εταιρεία που έχει ως πεδίο μελέτης τις ανθρώπινες σχέσεις ισχυρίζεται ότι τα πρώτα χρόνια ενός ζευγαριού είναι τα πιο επικίνδυνα και αυτά στα οποία υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τους βρουν χώρια. Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν επιλέγουν με τα σωστά κριτήρια το σύντροφο της ζωής τους. Έτσι, με τη συγκατοίκηση όλες οι «παραξενιές» του άλλου βγαίνουν στην επιφάνεια και κάπου εκεί είναι που ξεκινούν και τα προβλήματα!
Η μελέτη που βασίζεται στα στατιστικά του Government’s Office for National Statistics (ONS), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γάμοι είναι η πλέον σταθερή μορφή σχέσης. Ο κίνδυνος δηλαδή να χωρίσει ένα ζευγάρι μετά το γάμο, από ότι σε κάποιο πρότερο στάδιο της σχέσης του είναι μόλις 39%. Το πιο επικίνδυνο διάστημα μετά το στεφάνι είναι ο τέταρτος και ο πέμπτος χρόνος, ενώ αν το ζευγάρι καταφέρει να τα περάσει και να μείνει «αλώβητο», τότε έχει πολλές πιθανότητες να μείνει μαζί για πολλά ακόμα χρόνια.
Μετά τα δέκα χρόνια, οι πιθανότητες να χωρίσει το ζευγάρι πέφτουν στο 20%, ενώ μόλις ένα στα 100 ζευγάρια που είναι παντρεμένα πάνω από 40 χρόνια θα χωρίσει πριν τους «χωρίσει ο θάνατος».
 Πηγή:www.protothema.gr

Σχόλια